Grotchampignonsoep (5 kopjes)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
50 g boter
60 g bloem
witte mirepoix
3 salieblaadjes
1 l bouillon
200 g gesneden grotchampignons
½ dl room
2 eierdooiers
p & z
Madeira (eventueel)
fijngehakte groene kruiden
Bereiden
- Mirepoix en salie aanzweten in de boter.
- Bloem toevoegen.
- Bouillon verhitten en vermengen met de koude roux.
- Champignons toevoegen.
- 5 minuten laten trekken.
- Room vermengen met de eierdooiers op het laatst toevoegen, de soep mag nu niet meer koken.
- Op smaak brengen.
- Voor het doorgeven bestrooien met groene kruiden
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Knolselderijsoep
Uiensoep
Garnalensoep met Japanse noedels
Noodlesoep met shiitake en spinazie
Kippensoep met prei en omeletreepjes