Grotchampignonsoep (5 kopjes)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
50 g boter
60 g bloem
witte mirepoix
3 salieblaadjes
1 l bouillon
200 g gesneden grotchampignons
½ dl room
2 eierdooiers
p & z
Madeira (eventueel)
fijngehakte groene kruiden
Bereiden
- Mirepoix en salie aanzweten in de boter.
- Bloem toevoegen.
- Bouillon verhitten en vermengen met de koude roux.
- Champignons toevoegen.
- 5 minuten laten trekken.
- Room vermengen met de eierdooiers op het laatst toevoegen, de soep mag nu niet meer koken.
- Op smaak brengen.
- Voor het doorgeven bestrooien met groene kruiden
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Tomaten - Vissoep
Indische Koolsoep
Courgette soep
Waterkerssoep met mimosa
Erwtensoep met zalm en croutons